Online campagne Slavernijmuseum

In opdracht van de Gemeente Amsterdam, betrekt Human Nature Films jongeren bij de ontwikkeling van het Nationaal Slavernijmuseum. Doel is dat scholieren hun ideeën delen over wat er volgens hen niet mag ontbreken in het nieuw op te richten museum.

Soort:

Online campagne

Afnemer:

Gemeente Amsterdam

Status:

In productie

Jaar:

2024

Over het project

In opdracht van de Gemeente Amsterdam, betrekt Human Nature Films jongeren bij de ontwikkeling van het Nationaal Slavernijmuseum. Doel is dat scholieren hun ideeën delen over wat er volgens hen niet mag ontbreken in het nieuw op te richten museum. Daarnaast willen we de leerlingen vragen wat ze in het museum zouden willen leren, en wat ze daar zouden willen doen. Door gebruik te maken van een grootse social media-campagne en onder anderen influencers die aansprekende TikTok-video's maken, willen we de scholieren motiveren om deel te nemen aan deze vraagstukken. Dit plan beschrijft de strategieën en acties die we willen ondernemen om de doelen te bereiken.

De doelgroep voor dit project zijn middelbare scholieren en bestaat daarmee uit jongeren tussen de leeftijd van ongeveer 13 tot 18 jaar. Zij bevinden zich in een cruciale fase van hun leven, waarin ze zich ontwikkelen op zowel academisch, sociaal als emotioneel gebied. Deze doelgroep is vaak nieuwsgierig, energiek en open voor nieuwe ervaringen. Ze zijn actief op verschillende sociale mediaplatforms en hebben een sterke affiniteit met digitale technologieën. Middelbare scholieren zijn vaak zeer sociaal verbonden, waardoor ze snel informatie delen en trends verspreiden binnen hun leeftijdsgenoten. Deze doelgroep is van cruciaal belang omdat zij de toekomstige generatie vertegenwoordigen. Door middel van dit project streven we ernaar om bewustwording te creëren, educatie te bieden en jongeren aan te moedigen om na te denken over belangrijke maatschappelijke onderwerpen als ons slavernijverleden.