Sex Sells

In de 3doc-KRO-documentaire Sex sells doet Mildred Roethof onderzoek naar hoe sommige Nederlandse jongeren tegenwoordig over seks denken. Klopt het dat jongeren seks steeds minder zien als iets bijzonders, iets dat onderdeel is van een relatie?

Soort:

Documentaire

Afnemer:

KRO

Jaar:

2008

Over de serie

In de 3doc-KRO-documentaire Sex sells doet Mildred Roethof onderzoek naar hoe sommige Nederlandse jongeren tegenwoordig over seks denken. Klopt het dat jongeren seks steeds minder zien als iets bijzonders, iets dat onderdeel is van een relatie? En is het ondertussen handelswaar geworden, een ruilmiddel voor status, aandacht of erger nog voor materiële zaken als een Prada tas of beltegoed voor een mobieltje? Roethof volgt verschillende groepen jongeren in de stad en op het platteland naar hun opvattingen op en rondom de plaatsen waar het allemaal gebeurt. Het fenomeen breezer seks. Was dit een fabel of vond het echt plaats? Men kon er de hand niet op liggen.

Totdat programmamaakster Mildred Roethof groepen jongeren ging filmen en met hen sprak over seks. Seks betekent net zoveel als het eten van een hamburger. En: voor een pakje Marlboro gaat uiteindelijk ieder meisje plat. Voor sommige jongeren van 12, 13 jaar is het doodnormaal om seks te hebben als ruilmiddel, liefde telt niet. Dat beeld doemde toen op uit de rauw realistische documentaire Sex sells van Roethof . Meer dan een half miljoen kijkers zaten zich te vergapen aan de docu seks sells die NPO3 toen uitzond.