Project Mangrove: Een stukje Belize in Burgers’ Zoo

Oog in oog staan met Caribische zeekoeien, wenkkrabben, vissen, vogels en honderden vlinders! Door de grootste overdekte mangrove van de wereld te bouwen, maken ze met vallen en opstaan het onmogelijke waar in Arnhem. Burgers’ Zoo wil op deze manier aandacht vragen om dit unieke stukje natuur in Belize te kunnen behouden.

Soort:

Documentaire

Afnemer:

SBS 6

Jaar:

2017

Over de serie

Oog in oog staan met Caribische zeekoeien, wenkkrabben, vissen, vogels en honderden vlinders! Door de grootste overdekte mangrove van de wereld te bouwen, maken ze met vallen en opstaan het onmogelijke waar in Arnhem. Burgers’ Zoo wil op deze manier aandacht vragen om dit unieke stukje natuur in Belize te kunnen behouden. Om meer aandacht voor dit natuurgebied te creëren bouwt Burger’s Zoo de grootste mangrove hal ter wereld. Een stukje Belize in Arnhem.

Deze immense operatie wordt geleid door Alex van Hooff (directeur Burger’s Zoo) en zijn team. Ontwerper Stef is dag en nacht bezig om de Mangrovehal zo realistisch mogelijk te ontwerpen. De verzorgers zorgen ervoor dat alles zo comfortabel mogelijk wordt gerealiseerd voor alle dieren. Maar hoe wordt de nieuwe zeekoe in het bassin te water gelaten? En komt de bouw van de hal wel op tijd af? In Centraal-Amerika, ligt een stuk ongerepte natuur dat de naam Shipstern draagt. Een van de belangrijkste natuurgebieden in Belize is de mangrove. De mangrove is een uitstervend natuurgebied dat wordt bedreigd door verschillende lokale boeren van Nederlandse afkomst. In Belize is het 5 voor 12, Rangers Heron en Joelle proberen met gevaar voor eigen leven de mangrove te beschermen. Wat drijft hen om deze enorme risico’s te nemen? Zal het team van Burgers het voor elkaar krijgen om alles voor de opening af te krijgen? Wat vinden onze Beliziaanse helden van ‘’hun’’ natuurgebied in Nederland?

De documentairemakers van Human Nature films hebben het hele bouwproces vanaf de start in september 2016 tot en met de officiële opening minutieus gevolgd en daarbij ook de reacties van de bezoekers in het hoogseizoen vastgelegd. Zij volgen de hoofdrolspelers bij elke belangrijke ontwikkeling in het proces. Je ziet het in Project Mangrove: Een stukje Belize in Arnhem.