Vrije Radicalen

Steeds meer jongeren maken radicale keuzes in hun leven en lijken te gedijen in het afzetten tegen onze samenleving. Wat beweegt hen, wat zit erachter en hoe gevaarlijk zijn? Ronnie Helena oftewel Heinek’n is een 20-jarige rapper van Kaapverdiaanse afkomst. Ronnie woont met zijn 3 vrienden in de R´damse achterstandswijk Hillesluis. Wapens en illegale activiteiten zijn hem niet vreemd. De documentaire probeert antwoord te geven op de vraag waarom Ronnie zo gek is op het straatleven. 

Soort:

Documentaire

Afnemer:

NTR

Jaar:

2008

Over de film

Steeds meer jongeren maken radicale keuzes in hun leven en lijken te gedijen in het afzetten tegen onze samenleving. Wat beweegt hen, wat zit erachter en hoe gevaarlijk zijn? Ronnie Helena oftewel Heinek’n is een 20-jarige rapper van Kaapverdiaanse afkomst. Ronnie woont met zijn 3 vrienden in de R´damse achterstandswijk Hillesluis. Wapens en illegale activiteiten zijn hem niet vreemd. 

De documentaire probeert antwoord te geven op de vraag waarom Ronnie zo gek is op het straatleven.Hij leeft in een eigen wereld waar andere regels, normen en waarden gelden. Waarom doet hij wat hij doet, wie is hij, wat wil hij, radicaal denken waar komt dat vandaan, hoe denkt hij over liefde, vriendschap, meisjes en hoe ziet hij zijn toekomst.