Ontboezemingen

Van cupmaat A tot cupmaat G, van moslima tot bosnegerin, van verminkte borst naarborst implantaat, van politica, tot streng gereformeerd, van fashion designer tot moeder. Allemaal geven ze openheid over de diepere betekenis van de boezem in ‘Ontboezemingen.’ 

Soort:

Documentaire

Afnemer:

NTR

Jaar:

2013

Over de serie

Van cupmaat A tot cupmaat G, van moslima tot bosnegerin, van verminkte borst naarborst implantaat, van politica, tot streng gereformeerd, van fashion designer tot moeder.   Allemaal geven ze openheid over de diepere betekenis van de boezem in ‘Ontboezemingen.’ In het NTR, TV Lab programma ‘Ontboezemingen gaan schrijfster Yasmine Allas en programmamaakster Mildred Roethof in een enerverende journalistieke ontdekkingstocht opzoek naar de invloed van de vrouwenborst op mens en maatschappij, wereldwijd. Vrouwenborsten brengen van alles te weeg op seksueel, psychologisch, biologisch en sociaal gebied.

‘Ontboezemingen’ laat zien hoe de boezem gebruikt en misbruikt wordt in het dagelijkse leven. Daarbij illustreren grote tegenstellingen de controverse die de vrouwenborst teweeg brengt. Zowel de zin als de onzin over borsten wordt onthutsend en intrigerend in beeld gebracht. Daarnaast geeft een bekende publicist op eigenzinnige wijze vlijmscherp zijn visie op de impact en invloed van de vrouwenborsten.