Onder Elkaar

In de NTR-serie ‘Onder elkaar’ belicht programmamaakster Mildred Roethof de diversiteit aan denkbeelden, levenswijzen en overtuigingen die onze samenleving rijk is. Hoe verhouden mensen binnen een subcultuur zich ten opzichte van buitenstaanders?

Soort:

Documentaire

Afnemer:

NTR

Jaar:

2014

Over de serie

In de nieuwe NTR-serie ‘Onder elkaar’ belicht programmamaakster Mildred Roethof de diversiteit aan denkbeelden, levenswijzen en overtuigingen die onze samenleving rijk is. Hoe verhouden mensen binnen een subcultuur zich ten opzichte van buitenstaanders? De serie schetst een beeld van voor velen onbekende leefwerelden waarin onderwerpen als ‘homogenezing’, slavernijverleden, de vlucht in drugs, uitsluiting en armoede onder meer centraal staan. De vijf op zichzelf staande afleveringen geven een intiem en indringend beeld van het leven waar de geportretteerde Nederlanders zich in binnen- en buitenland in begeven.

Dicht op de huid worden ze door de makers gefilmd in hun dagelijkse leven. We zien rijke pensionado’s die hun eigen witte enclaves hebben gesticht op de Antillen. Verder een voormalig gangsterlid dat zich nu als pastoor beweegt in de Pinksterbeweging. Hij wil de zieltjes redden van zware criminelen, zwervers, verslaafde prostituees en ook de homo’s moeten van hun zonde worden verlost. Voor het eerst geven Volendammers zelf inzage over de drugsproblematiek in hun dorp. Dat Volendam naast muziek, de paling, voetbal en de klederdracht nu ook bekend staat als een dorp waar meer coke gesnoven wordt dan in de meeste grote Europese steden, gaat de Volendammer aan het hart. Geloofsovertuigingen, witte enclaves, rijkdom en armoede en de strijd tegen drugs zijn onderwerpen die voor veel emotie en opschudding zorgen in de nieuwe tv-serie ‘Onder elkaar’.

Het onbegrip en negatieve denkwijze waar bi culturele lesbische jongeren, autochtone lesbo’s en transgender vrouwen tegen aanlopen, willen we ook ten positieve veranderen. Middels communicatie die de doelgroep; raakt, begrijpt en aanspreekt, gaan we op een laagdrempelige manier het taboe over seksuele diversiteit doorbreken. De toegevoegde waarde aan dit project is dat het multifunctioneel inzetbaar is en een lange looptijd heeft.