Gewoon Mensen

Het thema ‘verbinding in de samenleving’ staat in de serie ‘Gewoon Mensen’ centraal, verdeeld onder diverse onderwerpen: angst voor de Islam, homofobie, uitsluiting en racisme. Het diverse geluid van de Nederlandse bevolking omtrent dit thema, geven we een stem.

Soort:

Corporate

Afnemer:

Ministerie SZW

Jaar:

2018

Over het project

In opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en werkgelegenheid mocht Human Nature Films een publieks campagne ontwikkelen en maneken, om onder een breed publiek bewustwording te creëren. Het thema ‘verbinding in de samenleving’ staat centraal, verdeeld onder diverse onderwerpen: angst voor de Islam, homofobie, uitsluiting en racisme. Het diverse geluid van de Nederlandse bevolking omtrent dit thema, geven we een stem. Met als doel de maatschappelijke ontwikkeling tegen te gaan waar mensen verruwen en lijn recht tegen over elkaar staan in plaats van met elkaar de verbinding aan gaan.

Deze vijf indringende portretten gaan over menselijkheid, ongelijkheid, perceptie en diversiteit. Maker Roethof spreekt met de veel bekroonde scenarioschrijfster Maria Goos, Tatoeëerder Dikke Dennis, ‘Bruggenbouwer’ Rene Dotsch, Amsterdammer Ekram en theater talent Jennifer Joiner over menselijkheid, ongelijkheid, perceptie en diversiteit. Bij de opening van het congres ‘Verbinding in de samenleving’ werden de portretten vertoond, met als titel ‘Gewoon Mensen.’