Première ‘The President’s Daughter & the Richest Freeborn Lady’ in Suriname

Première ‘The President’s Daughter & the Richest Freeborn Lady’ in Suriname

Première ‘The President’s Daughter & the Richest Freeborn Lady’ in Suriname

In het staartje van 2023 organiseerde Human Nature Films de Surinaamse première van ‘The President's Daughter & the Richest Freeborn Lady’.

Samen met Cynthia McLeod, vrienden, familie en President Chan Santokhi en de First Lady, keken we de documentaire op het grote doek in de ballroom van het Presidentieel Paleis.

President Santokhi: "Het is een grote eer en een privilege om hier vandaag als president van de Republiek Suriname voor u te staan en om het woord te richten tot een persoon van onschatbare waarde voor ons land, Cynthia Mc Leod. Uw boeken hebben de geschiedenis van ons land vastgelegd op een manier die de harten van vele lezers heeft geraakt en de rijke cultuur van Suriname toegankelijk heeft gemaakt.

Uw toewijding aan het vastleggen van onze geschiedenis heeft bijgedragen aan het versterken van ons bewustzijn en het koesteren van onze unieke diversiteit. Uw werken hebben niet alleen internationale erkenning gekregen, maar hebben ook bijgedragen aan een dieper begrip van de complexe periodes in onze geschiedenis."

Mildred Roethof tegen Parbode: “Laat ik beginnen met dat deze documentaire het belangrijkste werk is dat ik heb gemaakt”, zegt Roethof. “Van mijn twaalfde tot mijn achttiende heb ik in Suriname gewoond en inmiddels woon ik al heel lang in Nederland. Toch is Suriname een deel van mij. Ik voel me nog heel verbonden met het land. Dit werk is niet alleen een ode aan Cynthia McLeod, maar ook een ode aan Suriname. Het brengt de geschiedenis dichterbij, het laat je de geschiedenis beleven."

Première TBL Cinemas

Twee dagen later ging de film in grootse première in TBL Cinemas, de grootste bioscoop van Suriname. De première, bijgewoond door zo'n 300 genodigden, markeerde de aftrap van de Surinaamse uitbreng van de film. 'The President's Daughter & The Richest Freeborn Lady' gaat tot medio februari in roulatie in de Surinaamse bioscoop.