Human Nature Films

Maakt storytelling content met scherp oog voor cinematografie waarmee we een positieve impact op de maatschappij teweeg  brengen. Vanuit een bicultureel perspectief snijden we maatschappelijke thema’s aan die de discussie op gang brengt om de verschillen tussen mensen te overbruggen en hen dichter bij elkaar te brengen.

Contact Us
HumanNatureFilms
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 32
1054 SP, Amsterdam, The Netherlands
+31 (0) 20 718 91 84
info@humannaturefilms.com
SUBSCRIBE

Over ons

Human Nature Films

Inside stories

Wij creëren en produceren originele en spraakmakende film content voor alle Nederlandse publieke- en commerciële omroepen. Naast televisie maken wij online video content voor elk platform in opdracht van bedrijven, overheden  en non-profit organisaties.

Wij creëren content in alle mogelijke genres: zowel scripted als non-scripted, entertainment, reality, journalistieke reportage en documentair. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van redactionele formats voor brands met specifieke doelgroepen. Pakkende, relevante verhalen zowel in vorm als inhoud zijn de sleutel tot een succesvol storytelling filmconcept en eindproduct.  
 
Human Nature Films is een creatief, eigenzinnig en dynamisch productiehuis. Wij werken vanuit de filosofie dat wij mensen met urgente, relevante verhalen een gezicht willen geven. Met film content het verschil maken, mensen raken en dialoog op gang brengen. Wij hebben een passie voor het maken van mooie unieke televisie en onderscheidende, bijzondere online film content. Onze makers vertellen verhalen die prikkelen en inspireren en bovenal de blik op de wereld van de kijker verruimen. Onze creativiteit en jarenlange ervaring in de media-industrie staan garant voor kwaliteit.  

Het Team

Human Nature Films is continu in beweging en ziet iedere opdracht als een creatieve uitdaging. We werken met een vast kernteam van professionals en per project wordt het team aangevuld met creatieve gespecialiseerde freelancers. Voor ons allemaal geldt dat enthousiasme, drive en passie voor beeld en geluid sleutelwoorden zijn.

Mildred Roethof

Creative director

Mildred is een ervaren maker en producent. Sinds 2011 is zij creatief directeur van het door haar opgerichtte productiehuis Pluk Media B.V. en Human Nature Films. Zij is de drijvende kracht en motor achter Human Nature Films. Na jarenlang voor diverse omroepen en productiehuizen te hebben gewerkt richtte zij haar eigen productiehuis op. Mildred coördineert alle projecten, stuurt het creatieve team aan, bedenkt formats en concepten, schrijft scripts en is zelf ook nog steeds regelmatig achter de camera en in montageset te vinden.

Talentontwikkeling en inclusie zijn belangrijke speerpunten binnen haar bedrijf. Zij onderscheidt zich door haar kritische houding, scherpzinnigheid, humor en ontwapende eerlijkheid waardoor mensen uit alle lagen van de bevolking het achterste van hun tong laten zien in haar werk. Zonder scherpte te verliezen is haar werk verbindend en altijd relevant en vindt weerklank in het publieke debat. De afgelopen jaren heeft zij als journalist en maker/producent i.s.m. teams en organisaties, succesvol complexe journalistieke projecten geleid in binnen- en buitenland. In opdracht van de NTR maakte zij onder andere de 5-delige documentaireserie Leven in de Frontlinie, zo filmde zij te midden van de verwoestende burgeroorlog in Zuid-Soedan een team van Artsen zonder Grenzen. Afgelopen jaar ontving Roethof de conservation award van WFFR voor de film ‘Wildlife Savers Unsung heroes’, over de grootste olifantenverhuizing in de geschiedenis van conservatie.

Anouk Suntjens

Redacteur & Junior Maker
Anouk is redacteur en junior maker bij Human Nature Films. Vanuit haar achtergrond in de antropologie en politicologie, en vanuit haar eigen eindeloze nieuwsgierigheid belicht en onderzoekt ze, zonder te veroordelen. Met een open en indringende blik op de wereld en het leven van mensen. Altijd op zoek naar ingrijpende verhalen die de echtheid van het dagelijks leven laten zien. Verhalen die doen verbazen of juist enorm herkenbaar zijn. Door haar maatschappelijke betrokkenheid en haar passie voor film en documentaire maakt zij content vanuit een kritisch oogpunt waarbij onderwerpen uit onbekende hoeken belicht worden.

Anne-Mieke Semmeling

Strategisch Adviseur
Anne-Mieke werkt al bijna 20 jaar aan het bevorderen van onderling begrip en samenwerking binnen grote en kleine organisaties, in de publieke en private sector. Het bouwen van bruggen, het verbinden van schijnbare tegengestelde belangen en het aangaan van coalities komen bij haar van nature. Zij denkt altijd vanuit oplossingen, met humor en sociale vaardigheden is geen enkele uitdaging te groot. Anne-Mieke is een verbinder die binnen Human Nature Films een belangrijke rol speelt. 

Marck Feller

Producent

Marck is zijn loopbaan begonnen bij de Vara Radio waar hij als jonge regisseur en producer aan de wieg stond van de vernieuwing van Radio 3, het Huidige 3 FM. Het televisievak heeft hij in sneltreinvaart geleerd bij RTL4. Marck was als producer en later regisseur betrokken bij de start van deze eerste commerciële tv zender van Nederland. Al spoedig regisseerde hij vele live programma´s en geruchtmakende documentaire-series.  Bij de start van SBS6 werd Cameo Media het productiebedrijf van Marck uitgenodigd om een nieuw nieuwsprogramma voor de zender te ontwikkelen. Hart van Nederland was het resultaat en het begin van een hele reeks succesvolle informatieve programma en documentaires van het bedrijf dat 5 jaar later door de industrie tot Mediabedrijf van het jaar werd gekozen. Na verkoop van Cameo Media aan SBS heeft Marck zich de laatste jaren als mediaondernemer gericht op online mediaproducties en daarmee onder andere als founding partner TEDxAmsterdam in Nederland op de kaart gezet. Naast de activiteiten voor Human Nature Films is Marck Partner bij de bedrijven We Are Live (live online video producties) en Level V (corporate online video productie).

Juan Morales Calvo

Editor
Juan is een zeer ervaren editor met wie wij al meer dan 10 jaar op terugkerende basis samenwerken. Zijn montages worden gekarakteriseerd door een intieme en journalistieke beeldtaal, een poëtische structuur en een enorme betrokkenheid. Hij werkt daarnaast op de School voor Journalistiek als parttime docent en geeft regelmatig masterclasses aan journalisten. 

Leon de Vroome

Stagiaire Media & Design
Leon is een student die momenteel stage loopt bij Human Nature Films. Hij studeert Geo Media & Design in Almere maar woont zelf in Amsterdam. In zijn vrije tijd een gamer en digitale ontwerper met verstand van computers en software. Een creatief en leergierig persoon die zijn vaardigheden inzet om bij Human Nature Films een leuk stage te volgen en Human Nature Films te ondersteunen.  

Ephrem Bekele

Webdesigner
Ephrem is een echte digital native. Hij is gefascineerd door nieuwe technologieën en wiskundige formules om de beste digitale oplossingen toe te passen. Hij is meertalig, ondernemend en heeft een groot doorzettingsvermogen. Ephrem is met zijn achtergrond als vluchteling een voorbeeld van iemand die dolgraag deel wil uitmaken van de samenleving. Zijn droom om één van de beste medische wetenschappers van Ethiopië te worden heeft hij aan de Wilgen gehangen. Nu zet hij zijn talent in om de content van Human Nature Films op elk digitaal platform tot zijn recht te laten komen.  

Colin de Deugd

Stagiaire Media, Informatie & Communicatie
Colin studeert momenteel Creative Business aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij is sinds kleins af aan geïnteresseerd in film en TV, met name hoe dit gemaakt wordt. Mijn voorkeur ligt voornamelijk bij het maken van gescripte content (films, series, reclames). 

Melanie Beermann

Stagiaire Media, Informatie & Communicatie
Melanie studeert momenteel Creative Business aan de Hogeschool van Amsterdam en is woonachtig in Alkmaar. Ze is een spontane en vrolijke meid met doorzettingsvermogen. Ze zit nu in haar tweede jaar en loopt stage bij Human Nature Films. Fotografie, film en muziek zijn haar hobby’s en ze gaat ons ondersteunen met onze socialmediakanalen, editing, productie en filmen. 

Noa Louwers

Stagiaire Media & Design
Noa  is momenteel nog student Media en Redactie. En loopt op het moment stage bij productiehuis Human Nature Films. Ze heeft gekozen om bij Human Nature Films stage te lopen, omdat ze denkt dat dit bedrijf mij meer kan leren dan elke andere stageplek. Noa is iemand die uitdagingen niet uit de weg gaat, energie krijgt van afwisselingen en het niet erg vindt om hard te werken. Daarnaast is Noa iemand die ambitie en doorzettingsvermogen belangrijk vindt.

Melanie Seuren

Stagiaire Journalistiek
Melanie is student journalistiek in Utrecht. Naast haar studie is ze werkzaam als beeldregisseur bij NPO Radio 1 en ben ik vaak op pad om leuke dingen te doen. Ze houdt niet van stilzitten en wil ze heel graag meer leren over documentaire maken. Daarom heeft ze gekozen om bij Human Nature Films stage te lopen.