Over ons

Human Nature Films

Inside stories

Wij creëren en produceren originele en spraakmakende film content voor alle Nederlandse publieke- en commerciële omroepen. Naast televisie maken wij online video content voor elk platform in opdracht van bedrijven, overheden  en non-profit organisaties.

Wij creëren content in alle mogelijke genres: zowel scripted als non-scripted, entertainment, reality, journalistieke reportage en documentair. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van redactionele formats voor brands met specifieke doelgroepen. Pakkende, relevante verhalen zowel in vorm als inhoud zijn de sleutel tot een succesvol storytelling filmconcept en eindproduct.  
 
Human Nature Films is een creatief, eigenzinnig en dynamisch productiehuis. Wij werken vanuit de filosofie dat wij mensen met urgente, relevante verhalen een gezicht willen geven. Met film content het verschil maken, mensen raken en dialoog op gang brengen. Wij hebben een passie voor het maken van mooie unieke televisie en onderscheidende, bijzondere online film content. Onze makers vertellen verhalen die prikkelen en inspireren en bovenal de blik op de wereld van de kijker verruimen. Onze creativiteit en jarenlange ervaring in de media-industrie staan garant voor kwaliteit.  

Het Team

Human Nature Films is continu in beweging en ziet iedere opdracht als een creatieve uitdaging. We werken met een vast kernteam van professionals en per project wordt het team aangevuld met creatieve gespecialiseerde freelancers. Voor ons allemaal geldt dat enthousiasme, drive en passie voor beeld en geluid sleutelwoorden zijn.

Mildred Roethof

Creative director

Mildred is een ervaren maker en producent. Sinds 2011 is zij creatief directeur van het door haar opgerichtte productiehuis Pluk Media B.V. en Human Nature Films. Zij is de drijvende kracht en motor achter Human Nature Films. Na jarenlang voor diverse omroepen en productiehuizen te hebben gewerkt richtte zij haar eigen productiehuis op. Mildred coördineert alle projecten, stuurt het creatieve team aan, bedenkt formats en concepten, schrijft scripts en is zelf ook nog steeds regelmatig achter de camera en in montageset te vinden.

Talentontwikkeling en inclusie zijn belangrijke speerpunten binnen haar bedrijf. Zij onderscheidt zich door haar kritische houding, scherpzinnigheid, humor en ontwapende eerlijkheid waardoor mensen uit alle lagen van de bevolking het achterste van hun tong laten zien in haar werk. Zonder scherpte te verliezen is haar werk verbindend en altijd relevant en vindt weerklank in het publieke debat. De afgelopen jaren heeft zij als journalist en maker/producent i.s.m. teams en organisaties, succesvol complexe journalistieke projecten geleid in binnen- en buitenland. In opdracht van de NTR maakte zij onder andere de 5-delige documentaireserie Leven in de Frontlinie, zo filmde zij te midden van de verwoestende burgeroorlog in Zuid-Soedan een team van Artsen zonder Grenzen. Afgelopen jaar ontving Roethof de conservation award van WFFR voor de film ‘Wildlife Savers Unsung heroes’, over de grootste olifantenverhuizing in de geschiedenis van conservatie.

Anouk Suntjens

Redacteur & Junior Maker
Anouk is redacteur en junior maker bij Human Nature Films. Vanuit haar achtergrond in de antropologie en politicologie, en vanuit haar eigen eindeloze nieuwsgierigheid belicht en onderzoekt ze, zonder te veroordelen. Met een open en indringende blik op de wereld en het leven van mensen. Altijd op zoek naar ingrijpende verhalen die de echtheid van het dagelijks leven laten zien. Verhalen die doen verbazen of juist enorm herkenbaar zijn. Door haar maatschappelijke betrokkenheid en haar passie voor film en documentaire maakt zij content vanuit een kritisch oogpunt waarbij onderwerpen uit onbekende hoeken belicht worden.

Anne-Mieke Semmeling

Strategisch Adviseur
Anne-Mieke werkt al bijna 20 jaar aan het bevorderen van onderling begrip en samenwerking binnen grote en kleine organisaties, in de publieke en private sector. Het bouwen van bruggen, het verbinden van schijnbare tegengestelde belangen en het aangaan van coalities komen bij haar van nature. Zij denkt altijd vanuit oplossingen, met humor en sociale vaardigheden is geen enkele uitdaging te groot. Anne-Mieke is een verbinder die binnen Human Nature Films een belangrijke rol speelt. 

Ephrem Bekele

Webdesigner
Ephrem is een echte digital native. Hij is gefascineerd door nieuwe technologieën en wiskundige formules om de beste digitale oplossingen toe te passen. Hij is meertalig, ondernemend en heeft een groot doorzettingsvermogen. Ephrem is met zijn achtergrond als vluchteling een voorbeeld van iemand die dolgraag deel wil uitmaken van de samenleving. Zijn droom om één van de beste medische wetenschappers van Ethiopië te worden heeft hij aan de Wilgen gehangen. Nu zet hij zijn talent in om de content van Human Nature Films op elk digitaal platform tot zijn recht te laten komen.