Over ons

Human Nature Films

Inside stories

Wij creëren en produceren originele en spraakmakende film content voor alle Nederlandse publieke- en commerciële omroepen. Naast televisie maken wij online video content voor elk platform in opdracht van bedrijven, overheden  en non-profit organisaties.

Wij creëren content in alle mogelijke genres: zowel scripted als non-scripted, entertainment, reality, journalistieke reportage en documentair. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van redactionele formats voor brands met specifieke doelgroepen. Pakkende, relevante verhalen zowel in vorm als inhoud zijn de sleutel tot een succesvol storytelling filmconcept en eindproduct.  
 
Human Nature Films is een creatief, eigenzinnig en dynamisch productiehuis. Wij werken vanuit de filosofie dat wij mensen met urgente, relevante verhalen een gezicht willen geven. Met film content het verschil maken, mensen raken en dialoog op gang brengen. Wij hebben een passie voor het maken van mooie unieke televisie en onderscheidende, bijzondere online film content. Onze makers vertellen verhalen die prikkelen en inspireren en bovenal de blik op de wereld van de kijker verruimen. Onze creativiteit en jarenlange ervaring in de media-industrie staan garant voor kwaliteit.  

Het Team

Human Nature Films is continu in beweging en ziet iedere opdracht als een creatieve uitdaging. We werken met een vast kernteam van professionals en per project wordt het team aangevuld met creatieve gespecialiseerde freelancers. Voor ons allemaal geldt dat enthousiasme, drive en passie voor beeld en geluid sleutelwoorden zijn.

Mildred Roethof

Creative director

Mildred is een ervaren maker en producent. Sinds 2011 is zij creatief directeur van het door haar opgerichtte productiehuis Pluk Media B.V. en Human Nature Films. Zij is de drijvende kracht en motor achter Human Nature Films. Na jarenlang voor diverse omroepen en productiehuizen te hebben gewerkt richtte zij haar eigen productiehuis op. Mildred coördineert alle projecten, stuurt het creatieve team aan, bedenkt formats en concepten, schrijft scripts en is zelf ook nog steeds regelmatig achter de camera en in montageset te vinden.

Talentontwikkeling en inclusie zijn belangrijke speerpunten binnen haar bedrijf. Zij onderscheidt zich door haar kritische houding, scherpzinnigheid, humor en ontwapende eerlijkheid waardoor mensen uit alle lagen van de bevolking het achterste van hun tong laten zien in haar werk. Zonder scherpte te verliezen is haar werk verbindend en altijd relevant en vindt weerklank in het publieke debat. De afgelopen jaren heeft zij als journalist en maker/producent i.s.m. teams en organisaties, succesvol complexe journalistieke projecten geleid in binnen- en buitenland. In opdracht van de NTR maakte zij onder andere de 5-delige documentaireserie Leven in de Frontlinie, zo filmde zij te midden van de verwoestende burgeroorlog in Zuid-Soedan een team van Artsen zonder Grenzen. Afgelopen jaar ontving Roethof de conservation award van WFFR voor de film ‘Wildlife Savers Unsung heroes’, over de grootste olifantenverhuizing in de geschiedenis van conservatie.

 

Anouk Suntjens

Redacteur & Junior Maker
Anouk is freelance-redacteur en junior maker bij Human Nature Films. Vanuit haar achtergrond in de antropologie en politicologie, en vanuit haar eigen eindeloze nieuwsgierigheid belicht en onderzoekt ze, zonder te veroordelen. Met een open en indringende blik op de wereld en het leven van mensen. Altijd op zoek naar ingrijpende verhalen die de echtheid van het dagelijks leven laten zien. Verhalen die doen verbazen of juist enorm herkenbaar zijn. Door haar maatschappelijke betrokkenheid en haar passie voor film en documentaire maakt zij content vanuit een kritisch oogpunt waarbij onderwerpen uit onbekende hoeken belicht worden.

 

Aliefka Bijlsma

Scenarioschrijver en creatief producent
Aliefka Bijlsma is voor Human Nature Films actief als scenarioschrijver en creatief producent. Aliefka heeft zo’n 20 jaar ervaring in de audiovisuele sector en was was Creatief Producent van de films ‘Mannen van Mars’ en ‘Zomer Zonder Mama’. Onlangs schreef zij de scenario’s voor de speelfilms ‘Zwanger & Co’ en ‘Marokkaanse Bruiloft’. Ook op maatschappelijk vlak draagt Aliefka graag haar steentje bij: zo was zij actief bij het AFK (meerjaren subsidies), zat ze in de mainstream commissie van het Filmfonds, en is ze bestuurslid van het Netwerk Scenarioschrijvers en De Auteursbond.

 

Bernet Crucq

Producent
Bernet Crucq is sinds 2021 producent van Human Nature Films. Zij werkte vanaf 2000 als uitvoerend en creatief producent en was verantwoordelijk voor meer dan 50 producties, daarnaast schreef ze documentaire-scripts. Met maatschappelijk en kunstzinnig urgente thema’s in nieuwe vertelvormen en vanuit diverse perspectieven, is tegelijk engagement voor haar het uitgangspunt.  Bernet is naast Mildred eindverantwoordelijk voor de dagelijkse creatieve en zakelijke coördinatie van documentaire producties. Eerder werkte Bernet aan documentaires als ‘De Matthäus missie van Reinbert de Leeuw’, ‘Het vermoorde Theater en ‘Beyond Index’.

 

Anne-Mieke Semmeling

Strategisch Adviseur
Anne-Mieke werkt al bijna 20 jaar aan het bevorderen van onderling begrip en samenwerking binnen grote en kleine organisaties, in de publieke en private sector. Het bouwen van bruggen, het verbinden van schijnbare tegengestelde belangen en het aangaan van coalities komen bij haar van nature. Zij denkt altijd vanuit oplossingen, met humor en sociale vaardigheden is geen enkele uitdaging te groot. Anne-Mieke is een verbinder die binnen Human Nature Films een belangrijke rol speelt.