Human Nature Films

Maakt storytelling content met scherp oog voor cinematografie waarmee we een positieve impact op de maatschappij teweeg  brengen. Vanuit een bicultureel perspectief snijden we maatschappelijke thema’s aan die de discussie op gang brengt om de verschillen tussen mensen te overbruggen en hen dichter bij elkaar te brengen.

Contact Us
HumanNatureFilms
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 32
1054 SP, Amsterdam, The Netherlands
+31 (0) 20 718 91 84
info@humannaturefilms.com
SUBSCRIBE

Onder Elkaar

Onder elkaar

In de nieuwe NTR-serie ‘Onder elkaar’ belicht programmamaakster Mildred Roethof de diversiteit aan denkbeelden, levenswijzen en overtuigingen die onze samenleving rijk is. Hoe verhouden mensen binnen een subcultuur zich ten opzichte van buitenstaanders?

De serie schetst een beeld van voor velen onbekende leefwerelden waarin onderwerpen als ‘homogenezing’, slavernijverleden, de vlucht in drugs, uitsluiting en armoede onder meer centraal staan. De vijf op zichzelf staande afleveringen geven een intiem en indringend beeld van het leven waar de geportretteerde Nederlanders zich in binnen- en buitenland in begeven. Dicht op de huid worden ze door de makers gefilmd in hun dagelijkse leven.

We zien rijke pensionado’s die hun eigen witte enclaves hebben gesticht op de Antillen. Verder een voormalig gangsterlid dat zich nu als pastoor beweegt in de Pinksterbeweging. Hij wil de zieltjes redden van zware criminelen, zwervers, verslaafde prostituees en ook de homo’s moeten van hun zonde worden verlost. Voor het eerst geven Volendammers zelf inzage over de drugsproblematiek in hun dorp. Dat Volendam naast muziek, de paling, voetbal en de klederdracht nu ook bekend staat als een dorp waar meer coke gesnoven wordt dan in de meeste grote Europese steden, gaat de Volendammer aan het hart.

Geloofsovertuigingen, witte enclaves, rijkdom en armoede en de strijd tegen drugs zijn onderwerpen die voor veel emotie en opschudding zorgen in de nieuwe tv-serie ‘Onder elkaar’.