Human Nature Films

Maakt storytelling content met scherp oog voor cinematografie waarmee we een positieve impact op de maatschappij teweeg  brengen. Vanuit een bicultureel perspectief snijden we maatschappelijke thema’s aan die de discussie op gang brengt om de verschillen tussen mensen te overbruggen en hen dichter bij elkaar te brengen.

Contact Us
HumanNatureFilms
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 32
1054 SP, Amsterdam, The Netherlands
+31 (0) 20 718 91 84
info@humannaturefilms.com
SUBSCRIBE

Leven in de frontlinie

Leven in de Frontlinie

In de documentaireserie Leven in de frontlinie brengen filmmakers van Human Nature Films wereldwijd vrouwen en mannen in beeld die ten strijde trekken om te vechten voor hun ideaal. Sommigen met gevaar voor eigen leven, om onrechtvaardigheid, geweld, uitbuiting of onderdrukking tegen te gaan. de makers van de serie volgen, onderzoeken en belichten, waar dan ook ter wereld, het leven van strijders in ed frontlinie.

Per aflevering zien we hoe de hoofdpersoon taboes doorbreekt en confrontaties aangaat, met zichzelf en de zaak waar hij of zij tegen vecht, elke dag weer. Wat zorgt ervoor dat deze voorvechters blijven geloven in hun gevecht? Waar halen zij keer op keer hun veerkracht vandaan in hun strijd om verandering teweeg te brengen?

De urgentie van de onderwerpen in de serie wordt niet alleen door de makers bepleit, maar wordt door Plan Nederland, Wereld Natuur Fonds, Artsen Zonder Grenzen, Vrienden van de Olifant, Marjo Hoedemaker Elephant Foundation, Fier Fryslân, stichting Free A Girl en stichting Democratie en Media. Dankzij hulp van de organisaties kunnen deze verhalen naar buiten gebracht worden, die men niet vindt in papieren archieven. De combinatie van Roethof die meer wil dan alleen ‘politiek correcte’ antwoorden en als filmer niet bang is om de gevarenzone op te zoeken, zorgen voor indringende verhalen die de kijker niet snel uit zijn hoofd zet.