Human Nature Films

Maakt storytelling content met scherp oog voor cinematografie waarmee we een positieve impact op de maatschappij teweeg  brengen. Vanuit een bicultureel perspectief snijden we maatschappelijke thema’s aan die de discussie op gang brengt om de verschillen tussen mensen te overbruggen en hen dichter bij elkaar te brengen.

Contact Us
HumanNatureFilms
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 32
1054 SP, Amsterdam, The Netherlands
+31 (0) 20 718 91 84
info@humannaturefilms.com
SUBSCRIBE

Getto Champs

Getto Champs

Het WK vanuit de sloppenwijken in Zuid-Afrika Vierdelige serie. Mildred Roethof en Meral Uslu verslaan bijna live vanuit de sloppenwijken in Zuid-Afrika de andere kant van het WK Voetbal. Terwijl de hele wereld verhit naar het WK in Zuid-Afrika kijkt, nemen deze twee vrouwen de kijker mee in de rauwe werkelijkheid van het leven in de getto’s in Zuid-Afrika, het land met de grootste aidsepidemie wereldwijd.

 

5,7 miljoen geïnfecteerden dat zijn 200 voetbalstadions tot de nok toe gevuld. Dagelijks worden 150 meisjes en vrouwen verkracht. Dat zijn drie volle supportersbussen. Mildred en Meral volgen veerkrachtige jongeren, ‘kampioenen’, die geboren en getogen zijn in de sloppenwijken en op hun eigen manier proberen te ontsnappen aan armoede, hiv/aids, geweld, criminaliteit en gebrek aan onderwijs. De grote vraag is of het WK hen helpt aan een beter bestaan. Mildred spreekt de jongeren en kijkt door de ogen van de bewoners van de sloppenwijken naar het WK en het circus er omheen. Meral volgt alles nauwgezet met haar camera. Terwijl het Nederlandse team misschien gebukt gaat onder blessures, de Brazilianen er wellicht verrassend snel uitliggen en Kameroen de niet te stoppen underdog blijkt, zullen verrassende, indringende en contrasterende verhalen de revue passeren. Jongeren uit de krottenwijken gaan voor hun werk ook naar het rijke Kaapstad, waar geen armoede te zien is: een groter contrast is niet denkbaar. Het nachtleven in met prostituees, mee met de politie op patrouille, verdwaalde dronken voetbalsupporters in het getto, niets zal Mildred en Meral ontgaan in Getto ChampsGetto Champs is een vierdelige serie, die te zien was tijdens het WK in Zuid-Afrika. Mede mogelijk gemaakt door OxfamNovib en STOPAIDSNOW.